Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с датчик?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с датчик?

Здравейте,имам алфа /147 120hp twin spark/ и започна да ми дава грешка "Motor control system failure".Отидох до един познат да ми изчисти грешките и ми спомена,че дава грешка на някакъв датчик на охлаждащата течност.Както и да е изчисти всички грешки оправи се и днес отново ми дава тази грешка.Въпросът ми е къде точно се намира този датчик и къде мога да отида да ми го сменят и погледнат,някъде където се занимават с електроника в Бургас?
    Друг въпрос - какви са ви мненията за двигателното масло "Comma X-Flow Type XS 10W40 Semi" допустимо ли е да карам 147 с това масло (защото с такова ми го смениха въпреки,че им казах Selenia) или да го сменям със "Selenia". Благодаря!
    Last edited by plazma7a; d.m.y г., 22:57.

Защо не отиде, направо в сервиз да направят диагностика? Какво спести, като само изтри грешките и проблема си седи?
    Колкото до маслото, като чета из нета, не са много очаровани от това масло. А Алфите искат, читаво и качествено масло.

Comment

Първоначално публикувано от plazma7a Покажи съобщение
      Здравейте,имам алфа /147 120hp twin spark/ и започна да ми дава грешка "Motor control system failure".Отидох до един познат да ми изчисти грешките и ми спомена,че дава грешка на някакъв датчик на охлаждащата течност.Както и да е изчисти всички грешки оправи се и днес отново ми дава тази грешка.Въпросът ми е къде точно се намира този датчик и къде мога да отида да ми го сменят и погледнат,някъде където се занимават с електроника в Бургас?
      Друг въпрос - какви са ви мненията за двигателното масло "Comma X-Flow Type XS 10W40 Semi" допустимо ли е да карам 147 с това масло (защото с такова ми го смениха въпреки,че им казах Selenia) или да го сменям със "Selenia". Благодаря!
      А да ти е идвало на ум, че проблемът не е в датчика, а в термостата например?
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Попринцип ми казаха,че е датчика и наистина не е изключено да е термостата,но за сега с показването на темперарурата на охл.вода не ми е правило проблем.

Comment

Попринцип ми казаха,че е датчика и наистина не е изключено да е термостата,но за сега с показването на темперарурата на охл.вода не ми е правило проблем.
          Щом ти показва вярно температурата, датчикът остава в последно съображение. При заседнал в отворено положение термостат се изписва грешка свързана с температурата. Много пъти е коментирано това.

Comment

Докторе, датчикът е двоени ако му се е скапала частта за ЕКУ-то ще има проблем. Термостат грешка не дава

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              Докторе, датчикът е двоени ако му се е скапала частта за ЕКУ-то ще има проблем. Термостат грешка не дава
              Отлично ми е известна структурата на датчика, както и факта, че при загуба на сигнал от него, ЕКУ-то пуска аварийно вентилаторите. Въпросът с термостата и температурната грешка е коментиран вече толкова пъти, че ми е омръзнал.

Comment

Сега като спомена за аварийно пускане на вентилатора,забелязах че ми се пуска по-често от преди и в крайна сметка е датчик така ли ?Въпросната грешка я изписва,но не всеки път и затова ще я карам в ауто Италия да я погледнат,айде мерси за отзивите и ако е възможно дайте линк за подобната тема която е коментирана много пъти.

Comment

Препоръчвам ти да не ходиш в ауто Италия освем да ти сменят нещо което не е за смяна друго няма да направят само ще ти вземат парите иди в някой от форумните сервизи
                  Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

Сега като спомена за аварийно пускане на вентилатора,забелязах че ми се пуска по-често от преди и в крайна сметка е датчик така ли ?Въпросната грешка я изписва,но не всеки път и затова ще я карам в ауто Италия да я погледнат,айде мерси за отзивите и ако е възможно дайте линк за подобната тема която е коментирана много пъти.
                    Ела да ти я погледна без пари

Comment

Working...
                    X